Ξεκίνησε το πρωί το δύσκολο Rally Safari-Τη Super Stage χθες κέρδισαν οι S.Ogier –B. Veillas

Το Rally Safari ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8 το πρωί. Περιλαμβάνει τρεις  επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Loldia, Geothermal, Kedong), συνολικού μήκους 124,20 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το πρώτο αυτοκίνητο στην ειδική διαδρομή Loldia 1 (μήκους 19.17 χλμ) ξεκινά στις 08:01 το πρωί. Η πιο δύσκολη ειδική διαδρομή  είναι η Kedong (31,25 χλμ.), που είναι και η μεγαλύτερη της Παρασκευής.


Λίγο πριν από την Πανηγυρική Εκκίνηση στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας το Nairobi η τυπική αναμνηστική φωτογραφία

Χθες ο  Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής  Sebastien Ogier με συνοδηγό τον Benjamin Veillas έκαναν με το Toyota GR Yaris Rally1 τον καλύτερο χρόνο στην Σούπερ Ειδική Kasarani συνολικού μήκους 4,84 χλμ. Το άλλο γαλλικό δίδυμο Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο με διαφορά 1,8′‘ από το πλήρωμα της Toyota.

Δεύτερο καλύτερο χρόνο έκαναν οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1)  και τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε με ίδιο αυτοκίνητο το δίδυμο των Εσθονών  Ott Tanak-Martin Jarveoja. Η διαφορά του Neuville με τον Ogier είναι 0.6’’ και του Tanak  1,1”.Στην 4η θέση πλασαρίστηκε το δίδυμο Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1).

Η χθεσινή πρώτη ημέρα μόνο καλή δεν ήταν για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος WRC ,Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1).Ο νεαρός οδηγός παραλίγο να τουμπάρει αλλά το έσωσε την τελευταία στιγμή και ξαναμπήκε στο δρόμο. Όμως είχε ένα κλατάρισμα και έκοψε ρυθμό. Τερμάτισε στην 11η θέση με χρόνο 11.6’’.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: