Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου  Audi Α5 με την τεχνολογία Mild Hybrid

Με νέα  εντυπωσιακή εμφάνιση, σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά, τεχνολογία Mild Hybrid για μεγαλύτερη άνεση, καλύτερες επιδόσεις και οικονομία  είναι εφοδιασμένα τα ολοκαίνουργια  Audi A5 Sportback και A5 Coupé .Εκτός των παραπάνω τα καινούργια Audi έχουν και το concept λειτουργίας αφής MMI Touch .

Τα αυτοκίνητα  A5 Sportback και Α5 Coupé, είναι  διαθέσιμα άμεσα για παραγγελία στην Ελλάδα με τιμές που ξεκινούν από 52.250 € και 52.530 € αντίστοιχα.

Στο νέο Α5 η Audi έχει επανασχεδιάσει σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση, με το εμπρόσθιο άκρο, ειδικότερα, να δείχνει ακόμα πιο επιθετικό. Οι προβολείς LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Η Audi προσφέρει προβολείς Matrix LED με οπίσθιο φωτισμό LED και δυναμικά φλας ως προαιρετική αναβάθμιση. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED, συμπεριλαμβανομένων του Audi laser light, οπίσθιων φώτων LED με δυναμικά φλας και δυναμική ακολουθία φωτός. Οι εκδόσεις εξοπλισμού ακολουθούν επίσης μία νέα φιλοσοφία. Εκτός από τη βασική έκδοση, υπάρχουν δύο προαιρετικές γραμμές: Advanced και S line.

Με το νέο σύστημα MMI Touch, το εξαιρετικά συνδεδεμένο Audi A5 προσφέρει εμπειρία χρήστη παρόμοια με ένα σύγχρονο smartphone. Μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών με ακουστική ανάδραση, αντικαθιστά τα περιστροφικά/πιεστικά κουμπιά, γνώριμα από προηγούμενα μοντέλα..

Το νέο Audi A5 χρησιμοποιεί μια νέα κύρια μονάδα με αυξημένη υπολογιστική ισχύ — την πλατφόρμα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας MIB3, τρίτης γενιάς. Συνεργάζεται με μία εξίσου νέα μονάδα επικοινωνίας, η οποία χειρίζεται την τηλεφωνία και τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας Audi.

Το Audi A5 διαθέτει στάνταρ ένα Wi-Fi hotspot. Ο οδηγός ελέγχει την οθόνη 12,3 ιντσών, full-HD (1920×720 pixels) του Audi virtual cockpit plus μέσω ενός πολυλειτουργικού τιμονιού, επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις προβολές. Διαθέσιμο προαιρετικά και ένα head-up display που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Μια σημαντική νέα δυνατότητα στο Α5 είναι οι λειτουργίες κατόπιν ζήτησης (Functions on Demand),  μετά την πώληση. Οι πελάτες θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή myAudi για να προσθέσουν τρεις λειτουργίες στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή μετά την αγορά του αυτοκινήτου τους: MMI plus, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB + και τη σύνδεση Audi smartphone.

Η Audi προσφέρει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για το νέο A5, μερικά από αυτά ως στάνταρ εξοπλισμός, όπως το Audi pre sense city και το cruise control με speed limiter. Επίσης, στο στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης διαχωρίζονται σε δύο εξοπλιστικά πακέτα, τα “Drive” και “Park”.

Το νέο Audi A5 διατίθεται στην Ευρώπη με ισχύ από 163 PS. Στην κορυφή της γκάμας τα μοντέλα S με ιδιαίτερα ισχυρούς κινητήρες V6. Όλο οι κινητήρες πληρούν τα όρια του προτύπου εκπομπών Euro 6d-temp.

Το νέο A5 διατίθεται και με τεχνολογία Mild Hybrid. Ένας εναλλάκτης-μίζα με ιμάντα, ο οποίος συνδέεται με το στροφαλοφόρο άξονα, ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και την αποθηκεύει σε μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου.

Όλα τα μοντέλα A5 είναι εφοδιασμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επτά ταχυτήτων S tronic ή οκτώ ταχυτήτων tiptronic. Η τετρακίνηση quattro είναι διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός για τις παραλλαγές κινητήρων μεσαίας εμβέλειας ενώ είναι στάνταρ με τα τρία πιο ισχυρά μοντέλα.

Η ανάρτηση ταιριάζει απόλυτα στον εκλεπτυσμένο σπορ χαρακτήρα του νέου Α5. Η βασική έκδοση είναι τέλεια ισορροπημένη ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά. Μια επιπλέον σπορ ανάρτηση και μια ανάρτηση με ελεγχόμενη απόσβεση είναι διαθέσιμες ως προαιρετικές επιλογές. Η τελευταία συνδυάζεται με το Audi drive select, το οποίο διατίθεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα με ισχύ τουλάχιστον 190 PS.

Με ειδική παραγγελία το S5

Κατόπιν ειδικής παραγγελίας στην Ελλάδα θα εισάγεται και η κορυφαία έκδοση της γκάμας. Το νέο S5 σε έκδοση Sportback και Coupé, με V6 πετρελαιοκινητήρα. Ο 3.0 TDI με 700 Nm ροπής και 347 PS προσφέρει τεράστια δύναμη έλξης και ραφιναρισμένη λειτουργία με μεγάλη αυτονομία, χάρη εν μέρει στο σύστημα MHEV και στον ηλεκτροκίνητο κομπρέσσορα, ο οποίος υποστηρίζει τον υπερσυμπιεστή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου  Audi Α5 με την τεχνολογία Mild Hybrid gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: