Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της ανανεωμένης Mercedes A-Class

Η νέα compact Mercedes-Benz A-Class, η τελευταία γενιά MBUX με τις ισορροπημένες αναλογίες,  την αισθησιακή σχεδίαση αλλά και το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό φέρνει κάτι ξεχωριστό στην μικρή κατηγορία. Οι σχεδιαστές υιοθέτησαν πολλές από τις επιθυμίες των πελατών και εξόπλισαν τις νέες εκδόσεις με αυτά ακριβώς που ζητούν σήμερα οι σύγχρονοι οικογενειάρχες.

Η νέα A-Class που όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι πιο σπορτίβ με ένα μυώδες εξωτερικό και ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό  είναι έτοιμη να δεχτεί παραγγελίες στη χώρα μας. Η Mercedes απλοποίησε τη λογική των πακέτων εξοπλισμού, ώστε να μην απαιτείται πολύς χρόνος για την επιλογή επιμέρους στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που παραγγέλνονται συχνά μαζί έχουν ομαδοποιηθεί πλέον σε πακέτα εξοπλισμού με βάση τις πραγματικές προτιμήσεις των πελατών. Επιπλέον, άλλα λειτουργικά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού διατίθενται μεμονωμένα. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, τις επενδύσεις, το διάκοσμο και τους τροχούς, οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα.

Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό με τα δύο power domes και το επιβλητικό «ρύγχος καρχαρία», η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED.

Τον σπορ χαρακτήρα υπογραμμίζουν οι εξωτερικά επίπεδοι τροχοί σε τέσσερα επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες, που περιλαμβάνουν και τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line. Ο νέος πίσω διαχύτης και τα πίσω φώτα LED του βασικού εξοπλισμού δημιουργούν μια εντυπωσιακή και συναισθηματικά ελκυστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το πολυτελές εξωτερικό συμπληρώνεται ιδανικά από μια πλούσια γκάμα εξωτερικών χρωμάτων βαφής: μια μεγάλη παλέτα ακρυλικών/μεταλλικών βαφών και βαφών MANUFAKTUR.

Ο ιδιαίτερος εσωτερικός χώρος με την υψηλή τεχνολογία ξεκινάει ακόμη και από τη βασική έκδοση της νέας A-Class. Θα παρατηρήσετε μπαίνοντας στο εσωτερικό την ανεξάρτητη διπλή οθόνη που βρίσκεται στο επίκεντρο με τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών και τη δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Η εσωτερική αρχιτεκτονική, η οποία είναι μοναδική στην κατηγορία, δημιουργεί μία  πολυτελή ατμόσφαιρα που θυμίζει τον νυχτερινό φωτισμό ενός φουτουριστικού κτιρίου. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, διαχείριση οχήματος κλπ., και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό της.

Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Το εξελιγμένο τιμόνι τελευταίας γενιάς, που στον βασικό εξοπλισμό επενδύεται με δέρμα νάπα, είναι compact και ταιριάζει με το σύγχρονο ύφος της νέας, εξελιγμένης κεντρικής κονσόλας.

Η γραμμή εξοπλισμού Progressive που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό προσφέρει καθίσματα άνεσης, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε χρώμιο, διάκοσμο σε εμφάνιση ανθρακονημάτων και αεραγωγούς σε μαύρο χρώμα με λεπτομέρειες χρωμίου. Τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού είναι διαθέσιμα με την σχεδιαστική γραμμή progressive: μαύρο, μπεζ και το νέο, μοντέρνο sage grey. Παράλληλα η ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση της γραμμής  progressive της Α-Class εντυπωσιάζει περιλαμβάνοντας  –μεταξύ άλλων – τη μάσκα ψυγείου σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, τις ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών 17 ιντσών και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες χρωμίου στη γραμμή του παραθύρου,

Ο νέος διάκοσμος σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σχεδίαση τόσο του ταμπλό οργάνων όσο και των θυρών σε αυτά τα μοντέλα. Η σχεδιαστική γραμμή AMG είναι σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ξεχωρίζει με τον διάκοσμο από ανοιχτόχρωμο “βουρτσισμένο” αλουμίνιο και τις κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα ARTICO/MICROCUT.

Το γεγονός ότι η Mercedes έχει αναβαθμίσει τον πλούσιο εξοπλισμό της ακόμη και στις βασικές εκδόσεις θα παίξει σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις της. Και είναι λογικό όταν ο υποψήφιος ιδιοκτήτης έχει στη διάθεσή του ακόμη και στη βασική έκδοση την κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο USB,  το τιμόνι σε δέρμα νάπα ή το σύστημα πλοήγησης Premium, τους προβολείς LED, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεφτών ως μέρος του πακέτου advanced, να τα εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Η νέα A-Class ανανεώθηκε και ως προς τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας. Με την αναβάθμιση του πακέτου υποβοήθησης οδηγού, για παράδειγμα, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας γίνεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η επόμενη γενιά του πακέτου στάθμευσης υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Εξηλεκτρισμένα και πανίσχυρα συστήματα κίνησης: Η νέα A-Class αναβαθμίστηκε και σε ό,τι αφορά τους κινητήρες της. Η γκάμα βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων. Ως ήπια υβριδικά, είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Η νέα κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία για τους πελάτες της νέας A-Class. Στη διάρκεια της εκκίνησης, για παράδειγμα, η μίζα-δυναμό RSG μειώνει τους κραδασμούς και τους θορύβους συγκριτικά με μια συμβατική μίζα. Επιπλέον, επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη σταθερή πορεία. Στη διάρκεια της πέδησης και της ανάκτησης ενέργειας, η μίζα-δυναμό RSG ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μέσω της αξιολόγησης διαφόρων φάσεων οδήγησης, το ECO Score 3.0, το οποίο μόλις ενσωματώθηκε σε μερικούς κινητήρες, παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο.

Περισσότερη ισχύς για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Η νέα A-Class κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα με τα υβριδικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης (Mercedes-Benz A 250 e Hatchback. Σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 1,1-0,8 l/100 km, σταθμισμένη ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 17,0-15,0 kWh/100km, σταθμισμένες εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 25-18g/km.

Mercedes-Benz A 250 e Sedan: Σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 1,0-0,8 l/100 km, σταθμισμένη ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 16,7-14,8 kWh/100km, σταθμισμένες εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 24-17 g/km)2. Η μπαταρία υψηλής τάσης βελτιώθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα το υψηλότερο ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο να προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW αγγίζοντας πλέον τα 80 kW.

Σε ό,τι αφορά τη φόρτιση, παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Η νέα A-Class εξακολουθεί επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

 

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της ανανεωμένης Mercedes A-Class gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: