Ξεκινάει το Agios Nikolaos Cliff Diving: Βουτιές από ψηλά στη λίμνη (βίντεο)

Βουτιές από τουλάχιστον 20 μέτρα πάνω από τα βράχια αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι αθλητές που θα συμμετέχουν στο φετινό Agios Nikolaos Cliff diving 2018.

Να αναφέρουμε ότι η εξέδρα έχει ήδη στηθεί και είναι εναρμονισμένη πλήρως με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τους 23 αθλητές να είναι έτοιμοι ν’ αγωνιστούν στους τριήμερους αγώνες καταδύσεων.

Το πρόγραμμα των καταδύσεων από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου ξεκινά την Παρασκευή με την επίσημη προπόνηση των αθλητών, συνεχίζεται το Σάββατο με τους προκριματικούς σε άνδρες και γυναίκες και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τους τελικούς των αγωνισμάτων και το μεγάλο, φαντασμαγορικό σόου που ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

«Ο βράχος των καταδύσεων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γύρω του το μοναδικό φυσικό αμφιθέατρο που δεν το συναντά κανείς σε ελληνική πόλη. Οι συνθήκες αυτές βοηθούν για να εξελιχθεί ένα μοναδικό θέαμα που παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία και κάθε χρόνο καταγράφει περισσότερες και σημαντικότερες συμμετοχές», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος έχει συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κρήτης η οποία πάντα είναι δίπλα στα μεγάλα γεγονότα που αναδεικνύουν περιοχές της Κρήτης και όλο το νησί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα παιδιά όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κόλπα από επαγγελματίες καταδύτες. Υπάρχουν μόνο δύο απαιτήσεις: πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και να θέλουν να διασκεδάσουν!

Το εργαστήριο στη Λίμνη Βουλισμένη ξεκινά από ένα επίπεδο καταδύσεων περίπου 2,5 μέτρων, όπου τα παιδιά θα μάθουν πώς να μπαίνουν σωστά στο νερό. Οι γενναίοι μπορούν επίσης να μάθουν να κάνουν τούμπα. Στη συνέχεια, ανάλογα με την ικανότητα και την ηλικία τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν από υψηλότερα επίπεδα. Το μέγιστο ύψος κατάδυσης για τα παιδιά θα είναι περίπου τα 10 μέτρα.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: