Ξεκινάει σήμερα το Ράλι Πορτογαλίας – Ogier και Loeb έτοιμοι για τη μεγάλη μονομαχία

Το Ράλι Πορτογαλίας που ξεκινάει σήμερα 19/5 και τελειώνει την Κυριακή 22 Μαΐου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό αλλά και εντυπωσιακό. Σήμερα  θα γίνει το Shakedown συνολικού μήκους 2.86 χλμ. Ο αγώνας περιλαμβάνει 21 Ε.Δ συνολικού μήκους 330.16 χιλιομέτρων. Τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 1518.52.

Η παρουσία των δύο Γάλλων, με πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα ο καθένας στο ενεργητικό του, δίνουν άλλο πρεστίζ στον αγώνα.

Ο 48χρονος Sebastien Loeb με Ford Puma (M-Sport)  ήταν ο πρώτος νικητής της χρονιάς στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Απόλυτος κυρίαρχος σε όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει 9 παγκόσμια πρωταθλήματα (WRC) και 80 νίκες σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Δεν συμμετέχει σε όλους του αγώνες του WRC ωστόσο θέλει νίκη στην Πορτογαλία

Ο 39χρονος Sebastien Ogier με Toyota Yaris Rally (Toyota Gazoo Racing) έχει στο ενεργητικό του 8 παγκόσμια πρωταθλήματα (WRC) και 54 νίκες σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Φέτος δεν έχει ανέβει στην πρώτη θέση στη ράμπα του τερματισμού και θέλει πάση θυσία νίκη στο δύσκολο αγώνα της Πορτογαλίας.

Τους δύο επόμενους αγώνας μετά το Ράλι στο Μόντε Κάρλο, το Ράλι Σουηδίας και το Ράλι Κροατίας τους κέρδισε ο Kalle Rovanpera. Ο νεαρός σίγουρα θέλει νίκη στην Πορτογαλία. Δεν έχει την ίδια πείρα με τους δυο προηγούμενους οδηγούς ωστόσο ξέρει καλά πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα που είναι εφοδιασμένα φέτος τα αγωνιστικά του ΠΠΡ.

Ο Kalle Rovanpera προηγείται με 76 βαθμούς στη γενική βαθμολογία και χρειάζεται σωστή στρατηγική. Γιατί ως οδηγός έχει αποδείξει ότι είναι ταχύτατος και αλάνθαστος. Πίσω του βρίσκεται ο εργοστασιακός οδηγός της Hyundai T. Neuville με 47 βαθμούς και στην 3η θέση ακολουθεί με 30 βαθμούς ο C.Breen. Ακολουθούν με 27 β ο S. Loeb και η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον O. Tänak 27 β.

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Ποιος θα κερδίσει στην Πορτογαλία;  Ogier, Loeb η Rovanpera. Και οι τρείς θέλουν την πρώτη θέση. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Loeb γιατί δεν έχει κερδίσει φέτος και θέλει την πρώτη θέση στο βάθρο, ο Ogier γιατί θέλει να βοηθήσει την Ford η οποία τον «καλεί» στα δύσκολα και ο Rovanpera για να αυξήσει τη διαφορά στην βαθμολογία των οδηγών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο αγώνας στην Πορτογαλία είναι χωμάτινος και δίνει προβάδισμα λόγω πείρας στους Ogier και Loeb. Φυσικά δεν υποτιμούμε το παιδί από την Φινλανδία. Οδηγεί άψογα σε χιόνι, άσφαλτο και χώμα.

Ξεκινάει σήμερα το Ράλι Πορτογαλίας – Ogier και Loeb έτοιμοι για τη μεγάλη μονομαχία gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: