Ξεκινά στη Βρετανία η χορήγηση του χαπιού της Merck σε ασθενείς ευάλωτων ομάδων

Η χορήγηση θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα γίνεται κατ΄οίκον με σκοπό να περιοριστούν όπου είναι δυνατό οι εισαγωγές στα νοσοκομεία — Φόβοι για έως και 1.000 ημερήσιες νοσηλείες στη Βρετανία — Έως και 70% μειώνει το χάπι της Merc τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης

Στη κατά της μετάλλαξης Omicron έχει επιδοθεί η Βρετανία ενώ τα κρούσματα ακολουθούν εκθετική αύξηση και οι μολύνσεις από το νέο στέλεχος πολλαπλασιάζονται. Στη Γηραιά Αλβιόνα θα εφαρμοστεί, από την επόμενη βδομάδα, ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει τη χορήγηση, στις ευάλωτες ομάδες, ειδικής θεραπείας από το σπίτι ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση στα νοσοκομεία.

Όσοι άνω των 50 ετών βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, θα υποβάλλονται σε αντιική θεραπεία, λίγο αφότου διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως έχει αποδειχθεί, χάπια για τη νόσο Covid-19 μειώνουν έως και 70% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Η πρωτοβουλία κρίνεται ύψιστης σημασία εν μέσω χειμώνα που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται.

Περί τους 5.000 ασθενείς θα λάβουν το χάπι molnupiravir της Merck, ως μέρος μιας δοκιμής που διενεργείται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Με αυτήν τη δοκιμή εξετάζουμε εάν οι νέες, πολλά υποσχόμενες, θεραπευτικές αγωγές, που βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση, θα μειώσουν την ανάγκη για νοσηλεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιατρικής της Οξφόρδης και επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Κρις Μπάτλερ.

Στις ευάλωτες ομάδες συγκαταλέγονται τόσο οι καρκινοπαθείς όσο και οι μεταμοσχυεμένοι ασθενείς.

Για ένα ιστορικής σημασίας βήμα μίλησε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Χαβίντ, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια «νέα εποχή κατά την οποία μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε φάση μόλυνσης από τον φονικό ιό».

Την ίδια στιγμή, ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η παραλλαγή Omicron μπορεί να προκαλέσει έως και 1.000 ημερήσιες νοσηλείες μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών κυμαίνεται περί τις 680.

Προβληματισμό εγείρει, ακόμη, το γεγονός ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron στη Βρετανία έχουν φτάσει στα 568, ενώ το νέο στέλεχος που είναι τρεις φορές πιο μεταδοτικό από τη Δέλτα τείνει να επικρατήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: