Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία

Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η εκπαίδευση θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και έπειτα ο κάθε μαθητής του δημοτικού σχολείου θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται.

Να αναφέρουμε ότι στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά

«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ. Το υπουργείο, όπως ανέφερε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα δημοτικά σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.

Όσο για την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ παράλληλα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Αναφορικά για το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός σημείωσε πως το υπουργείο έχει τρεις επιλογές:

  • την περικοπή ύλης, ειδικά για τους μαθητές πανελλαδικών,
  • την παράταση σχολικής χρονιάς
  • την αλλαγή ημερομηνίας Πανελλαδικών.

Κατά την κ. Ζαχαράκη, βέβαια, οι κινήσεις του υπουργείου θα εξαρτηθούν από την πορεία αντιμετώπισης του ιού και τις εισηγήσεις ειδικών. «Στόχος είναι οι μαθητές να πάνε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία στις εξετάσεις», επεσήμανε.

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα μπορείτε να μετακινηθείτε: 18 ερωτοαπαντήσεις

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: