Ξεκάθαρη δολοφονία ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έρευνα στη σορό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον και οι ιατροδικαστές αποδίδουν τον θάνατο σε ανθρωποκτονία.

Οι ιατροδικαστές Σταμάτης Μπελιβάνης και Αντώνης Παπαδομανωλάκης έχουν ενημερώσει τον στρατηγό και διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη για τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής, κατά τα οποία ο χρόνος θανάτου της Σούζαν Ίτον είναι ο ίδιος με τη μέρα εξαφάνισης της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν υπήρξε τραύμα από σφαίρα στο σώμα της.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Παπαδομανωλάκης δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και δεν επιτρέπεται η παραπέρα γνωστοποίηση δεδομένου ότι το ειδικό κλιμάκιο που έχει μεταβεί από Αθήνα στα Χανιά για τις έρευνες ακολουθεί συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

“Μιλάμε για ανθρωποκτονία”

«Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για ανθρωποκτονία, καθώς επίσης ότι δεν έχουμε σημάδι από σφαίρα…», εξήγησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για ασφυκτικό θάνατο ή για ευρήματα τραυματισμού από άλλο όργανο.

Όπως έγραψε το cretalive, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, όπου βρέθηκε νεκρή, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει. Ακόμη παραμένει άγνωστο αν έφτασε μόνη στο τούνελ όπου βρέθηκε η σορός της ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και μεταφέρθηκε έπειτα εκεί.

Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: