Ξανθός: Κατώτερη των περιστάσεων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας


Ως κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγεία Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του σημερινού υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου.

«Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αντί να ακούσουμε ένα σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τα νοσοκομεία, για το φάρμακο, για την ψυχική υγεία, για τις εξαρτήσεις, για όλα τα κρίσιμα προβλήματα λειτουργίας του συστήματος υγείας, ακούσαμε μια έκθεση των υποτίθεται αρνητικών πεπραγμένων της σημερινής κυβέρνησης. Κατανοούμε την ανάγκη να ασκηθεί μια κριτική στην προηγούμενη διακυβέρνηση του συστήματος. Αυτό που δεν μπορούμε επουδενί να δεχτούμε είναι ότι παρέλαβαν καμένη γη και ότι η κατάσταση στο σύστημα υγείας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν ισχύει, είναι ένα τεράστιο ψέμα»» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Ξανθός.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κατάσταση στο σύστημα υγείας μπορεί να μην είναι ειδυλλιακή, ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για να περιοριστούν οι διαχρονικές στρεβλώσεις και παθογένειες του συστήματος και ότι θα δοθούν απαντήσεις στις αιτιάσεις της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας «Θεωρώ ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μην έχοντας προφανώς πρόταση και εφαρμόσιμη πολιτική θεωρεί ακόμη ότι μπορεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο ασκώντας αντιπολίτευση στην σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι κατώτερη των περιστάσεων και δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: