Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις ηλικιωμένοι

Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από χθες, Κυριακή, στην μονάδα Covid του νοσοκομείου

Τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό, από το γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr.

Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από χθες, Κυριακή, στην μονάδα Covid του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε το GRTimes.gr, ο “συναγερμός” είχε σημάνει από τις 18 του μήνα που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συρροή κρουσμάτων και είχε παρέμβει με ειδικό κλιμάκιο, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30 και πιο συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Θυμίζουμε, ότι εκ μέρους της διοίκησης, με την οποία επικοινώνησε το GRTimes.gr την προηγούμενη εβδομάδα, κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ταυτόχρονα, θέλησαν να τονίσουν πως δεν υφίσταται ούτε ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, ούτε καν κρούσματα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: