Κρούσματα κορονοϊού και στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού». Σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο που μίλησε στην ΕΡΤ1, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε σπίτι του Ιδρύματος στο Μοσχάτο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 17χρονος ανέβασε πυρετό. Αμέσως απομονώθηκε, όπως είπε, ενώ λίγο αργότερα εμφάνισε συμπτώματα και μία εργαζόμενη. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος και η εργαζόμενη τέθηκε σε καραντίνα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ.

Έγιναν τεστ σε ακόμη 17 άτομα και σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα σε παιδιά (σσ ο 17χρονος και άλλα δύο παιδιά ασυμπτωματικά) και μία εργαζόμενη.

«Έπρεπε ήδη να γίνει τεστ σε όλους, τη στιγμή που πρόκειται για ένα χώρο που υπάρχει πολύς κόσμος και ευάλωτα παιδιά», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο σπίτι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ και στα υπόλοιπα παιδιά και στο προσωπικό.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρξε «δυστοκία» από τον ΕΟΔΥ, καθώς «αρκετές φορές καταφύγαμε σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουμε τεστ».

Για το περιστατικό, κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας, με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου. Το σπίτι έχει μπει σε καραντίνα και έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: