Κρήτη: Τεράστια επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στα 2.000 μ., στα Λευκά Όρη

Το ζευγάρι των Βέλγων έκανε ορειβασία στα Λευκά Όρη, όταν τραυματίστηκε η γυναίκα — Σε πολύ μεγάλο υψόμετρο όπου ακόμη έχει χιόνια

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης ήταν σε εξέλιξη τη Δευτέρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Λευκά Όρη της Κρήτης.Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ζευγάρι Βέλγων, ηλικίας περίπου 50 ετών, ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι η σύζυγος φέρει τραύματα στο πόδι και αδυνατεί να μετακινηθεί μετά από πεζοπορία που έκαναν επάνω στο βουνό.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στα πυροσβεστικά κλιμάκια Ανώπολης, Βρυσών Χανίων καθώς και στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης. Συνολικά 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα κατευθύνονται στο σημείο όπου βρίσκεται η τραυματίας.

Η μεγάλη επιχείρηση αναμενόταν να διαρκέσει ώρες καθώς το ζευγάρι ειδοποίησε ότι βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 2.000 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο Κατσιβέλι, στα Λευκά Όρη των Χανίων. Στο σημείο που βρίσκεται το ζευγάρι έχει ακόμα πυκνά χιόνια, παρότι διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω για τη μεταφορά της γυναίκας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει την Βελγίδα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων

Πηγή: Protothema.gr

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: