Κρήτη: Στη ΜΕΘ δύο δίχρονα αγόρια μετά από πτώση

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη νοσηλεύονται δύο δίχρονα αγοράκια μετά από πτώση που είχαν από μεγάλο ύψος.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει το δύο ετών αγόρι, το οποίο έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Φανουργιάκης στο neakriti, «το παιδί χειρουργήθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδί φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Το άλλο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Ηράκλειο, με το δύο ετών αγόρι να τραυματίζεται επίσης από πτώση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.  Το αγόρι μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ και βρίσκεται επίσης διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως δήλωσε ο κ. Φανουργιάκης, «και αυτό το παιδί που ήρθε από το Ηράκλειο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων. Δε χρειάστηκε να χειρουργηθεί. Είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή στην εντατική. Πάντα, όμως, τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα».

Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν τα δύο παιδιά.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: