Κρήτη: Προσπάθησαν να γλιτώσουν το πρόστιμο με απάτη και… έφαγαν κι άλλο

Δύο άνδρες ηλικίας 31 και 34 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, καθώς κατηγορούνται για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος άνδρας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, το οποίο δεν διέθετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Στο σημείο κλήθηκε το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, για να καταγραφεί το περιστατικό, ενώ τους επεβλήθη και πρόστιμο.

Οι δύο άνδρες υπέβαλαν ένσταση κατά της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης Επιβολής Προστίμου για ανασφάλιστο όχημα, προσκομίζοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, είχε εκδοθεί ηλεκτρονικά, σε μεταγενέστερο χρόνο από το χρόνο του εν λόγω ατυχήματος.

Έτσι, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης σχετικής με τις ασφάλειες και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης με σκοπό να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: