Κρήτη: Προφυλακίστηκε 49χρονος για τον θάνατο της μητέρας του

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή — Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της την Τρίτη 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος άνδρας που συνελήφθη στην Κρήτη για τον θάνατο της 70χρονης μητέρας του, στα Πραιτώρια του Δήμου Αρχανών — Αστερουσίων.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της την Τρίτη, ζούσε με τον σύζυγό της εδώ και πενήντα χρόνια και ακριβώς δίπλα από το σπίτι τους, διέμενε μόνος του ο 49χρονος γιος του ζευγαριού.

Ο 49χρονος συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς προέκυψε ότι εμπλέκεται στον θάνατο της μητέρας του. Εναντίον του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή, όπου και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 49χρονος φέρεται ότι έσπρωξε την μητέρα του, γεγονός που σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, την οδήγησε στον θάνατο. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι την έσπρωξε. Στους αστυνομικούς φέρεται ότι δήλωσε ότι ο ίδιος προσπάθησε να της δώσει πρώτες βοήθειες όταν έπεσε.

Τι κατέθεσε ο πατέρας

Κατάθεση έδωσε και ο πατέρας του 49χρονου που φέρεται να υποστήριξε ότι ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Λιονάκης, δήλωσε στο ekriti.gr ότι υπάρχει κατάθεση, στην οποία γείτονας του ζευγαριού που μπήκε στο σπίτι όταν άκουσε τις φωνές του πατέρα, είδε τόσο τον κατηγορούμενο όσο και τον πατέρα του να προσπαθούν να της κάνουν μαλάξεις.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 70χρονης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: