Κρήτη: Ο 10χρονος κατέγραφε σε ημερολόγιο τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του θείου του

Το ημερολόγιο που κρατούσε το 10χρονο αγόρι φαίνεται πως ήταν αυτό που «έκαψε» τον 59χρονο θείο του, ο οποίος κατηγορείται ότι τον κακοποιούσε σeξουαλικά κατ’ εξακολούθηση για τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος φέρεται να κατέγραφε σε ημερολόγιο όσα βίωνε στα χέρια του θείου του, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν ως επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του και να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, καταδικάστηκε τη Δευτέρα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγός του, η οποία, όπως και τα παιδιά τους, υποστηρίζει την αθωότητά του, κατέρρευσε. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Την αθωότητά του υποστήριξε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 59χρονου, Βαγγέλης Γιάνκοβιτς, μιλώντας στη Νέα Κρήτη. Όπως επεσήμανε, ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες και τόνισε ότι ούτε ο παιδοχειρουργός, αλλά ούτε και ο παιδοψυχολόγος που εξέτασαν το 10χρονο αγοράκι παρατήρησαν κάτι μεμπτό σε βάρος του εντολέα του.

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η πλευρά της υπεράσπισης του 59χρονου περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης», δήλωσε ο κ. Γιάνκοβιτς.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: