Κρήτη: Μαρτυρίες για ακόμα δύο νεκρούς μετανάστες στο πλοιάριο που εντοπίστηκε ανοικτά της Μάλτας

Ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίτερα σήμερα οι τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι φέρονται ως μεταξύ των διακινητών που μετέφεραν δεκάδες πρόσφυγες στο πλοιάριο το οποίο εξέπεμψε SOS πριν από μερικές ημέρες, ενώ βρισκόταν στ’ ανοικτά της Μάλτας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν γυναίκες και μωρά, διασώθηκαν τελικά από φορτηγό πλοίο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στ’ ανοικτά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου κι εν συνεχεία σε κρητικό έδαφος.

Ωστόσο, από τους επιβαίνοντες, ένα τετράχρονο κοριτσάκι δεν τα κατάφερε, αφού υπέστη πλήρη αφυδάτωση, έπεσε σε κωματώδη κατάσταση και τελικά εξέπνευσε.

Εξάλλου, μια νεαρή προσφυγοπούλα, έγκυος στον 8ο μήνα, η οποία μετά τη διάσωσή της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχασε το αγέννητο παιδί της.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, φέρονται να υπάρχουν μαρτυρίες προσφύγων που αναφέρουν ότι δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν πήδηξαν στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν.

Αναφορικά με τους ανήλικους κατηγορούμενους, παρά τις κακουργηματικές πράξεις με τις οποίες βαρύνονται, αφέθηκαν και οι τρεις ελεύθεροι και αναμένεται να μεταφερθούν σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Οι τρεις νεαροί υποστήριξαν ότι κι οι ίδιοι βρίσκονταν μεταξύ των μεταφερομένων και σε καμία περίπτωση δεν ήταν διακινητές.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: