Κρήτη: Μάγειρας σε 5στερο ξενοδοχείο κατέρρευσε από την πολλή δουλειά

Ο μάγειρας του 5στερου ξενοδοχείου της Κρήτης κατέρρευσε την ώρα που δούλευε, καθώς έπαθε υπερκόπωση επειδή εργαζόταν χωρίς ρεπό για περισσότερες από 8 ώρες κάθε μέρα.

Εξοντωτικό ήταν το ωράριο ενός μάγειρα σε 5στερο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, καθώς εργαζόταν πάνω από 8 ώρες την ημέρα, χωρίς διάλειμμα, χωρίς φαγητό και χωρίς κανένα ρεπό.

Όπως ήταν φυσικό, κάποια στιγμή κατέρρευσε ενώ δούλευε, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύτηκε.

Οι γιατροί του έδωσαν αναρρωτική άδεια, ωστόσο, όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο εργοδότης του τον απέλυσε.

Την προηγούμενη Τρίτη, ο 60χρονος μάγειρας και πατέρας ενός παιδιού, πήγε στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Την υπόθεση αποκάλυψε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος του σωματείου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, υπογραμμίζοντας πως έγιναν οι απαιτούμενες προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας και πως ο ίδιος πρόκειται να κάνει τα πάντα προκειμένου ο μάγειρας να πάρει την πλήρη αποζημίωσή του.

«Είναι πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον χώρο των ξενοδοχείων. Έτσι, για κάθε πόστο χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτούς που σήμερα εργάζονται. Για τον λόγο αυτό έχουμε τα φαινόμενα αυτά, να εργάζονται εξαντλητικά λιγότεροι εργαζόμενοι για να βγάλουν σε πέρας τη δουλειά που έχουν αναλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκολάκης.

Διαβάστε ακόμη:Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 10 κρούσματα κορωνοϊού μετά από γάμο

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: