Κρήτη: Ξενοδοχείο επιστρέφει 1 εκατ. ευρώ μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πάνω από 200 υποθέσεις με απάτες σε επιδοτήσεις και κονδύλια από αναπτυξιακούς νόμους και το ΕΣΠΑ πρόκειται να βρεθούν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ το οποίο ανασυντάσσεται και αναδιοργανώνεται με δύο Επιχειρησιακές Μονάδες, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, περίπου 170 ελεγκτές θα αξιοποιήσουν τα στοιχεία με παράνομες επιδοτήσεις που περιέχονται σε δύο CD, ώστε να επιστρέψουν στο δημόσιο τα εκατομμύρια από επιδοτήσεις που έγιναν βίλες και κότερα.

Συγκεκριμένα, θα ερευνάται η διάρκεια ζωής των εταιρειών, οι λόγοι τυχόν διάλυσης, η διάθεση των χρημάτων μέσω υπεράκτιων εταιρειών, καθώς ακόμα και το αν οι εταιρείες είχαν συσταθεί μόνο και μόνο για την είσπραξη επιδοτήσεων.

Μέχρι στιγμής, έχουν έρθει στο φως εταιρίες φαντάσματα που διακινούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια , επιδοτήσεις για «μαϊμού» κατασκευές κτιρίων αλλά και για προμήθειες παλιού αντί σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 2 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε Ρόδο και Κω που εμπλέκονται με παράνομες επιδοτήσεις θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, ενώ 1 εκατ. ευρώ θα κατάσχει το δημόσιο από ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κρήτη.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: