Κρήτη: Ηλικιωμένη δολοφόνησε τον άντρα της γιατί δεν άντεχε άλλο την κακοποίηση

Μια 70χρονη γυναίκα από τη Σητεία Λασιθίου στην Κρήτη, η οποία δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα και ασχολείτο με την οικογένειά της, βρέθηκε στη φυλακή για τη δολοφονία του άντρα της.

Η ηλικιωμένη, μετά από παρότρυνση των τριών παιδιών τους είχε πάρει την οριστική απόφαση να τον εγκαταλείψει καθώς δεν άντεχε άλλο τις ύβρεις, τις προσβολές και τους ξυλοδαρμούς. Όταν του το ανακοίνωσε όμως, εκείνος είχε ένα ακόμα βίαιο ξέσπασμα.

«Ο Θεός ας συγχωρέσει και εμένα και εκείνον», δήλωσε η κατηγορούμενη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ηρακλείου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, έχοντας τα παιδιά της διαρκώς στο πλευρό της.

Η ηλικιωμένη, η οποία έκλαιγε καθ’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είπε ότι ο άνδρας της προσπάθησε να βάλει το κεφάλι της μέσα στο βραστό νερό της κατσαρόλας, την οποία είχε βάλει στο μάτι της κουζίνας. Τότε, εκείνη άρπαξε τον μπαλτά και τον χτύπησε με μένος. Φέρεται μάλιστα να έριξε το ζεματιστό νερό πάνω του, όμως η ίδια έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και δεν θυμόταν πώς συνέβη αυτό.

Μετά το φονικό, η 70χρονη σκεφτόταν τι να κάνει και άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι θα αυτοκτονήσει. Τελικά, δεν έδωσε τέλος στη ζωή της, αλλά παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Το πρωτόδικο δικαστήριο της είχε αναγνωρίσει ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς βρασμού, ενώ της είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την έκρινε ένοχη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να επιστρέφει για λίγο στην φυλακή μέχρι την οριστική αποφυλάκιση της.

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: