Κρήτη: Γέμισαν με ελληνικές σημαίες το σχολείο που τιμωρήθηκε ο μαθητής

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό στο Λύκειο του Γαζίου, όπου ένας μαθητής πήρε αποβολή από το σχολείο επειδή το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε σε στύλο την ελληνική σημαία, κάτι που δεν είχε γίνει από το Λύκειο τα τελευταία 4 χρόνια.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, λοιπόν, οι μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και σε μια συμβολική πράξη, κράτησαν όλοι στα χέρια τους από μια μικρή σημαία και “ύψωσαν” και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.

Μάλιστα, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Ο μαθητής, που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει τη σημαία, είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής, γι’ αυτό και οι συμμαθητές του προτίμησαν, αντί να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα ακόμη σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, βρήκαν ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου.

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: