Κρήτη: Έχασε το κοινωνικό μέρισμα για μόλις… 2 ευρώ!

Τα ευτράπελα με το κοινωνικό μέρισμα συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, με τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που εξιστόρησε ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών του νομού Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης, με πρωταγωνιστή έναν φορολογούμενο που έχασε το μέρισμα εξαιτίας… 2 ευρώ!

«Με επισκέφτηκε ένας πολίτης προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ως ετήσια έσοδα 9.002,37 ευρώ και το σύστημα τον πέταξε έξω εξαιτίας των 2,37 ευρώ που είχε παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Μία άλλη περίπτωση αφορά έναν συνταξιούχο που το σύστημα τον «έκοψε» επειδή είχε καταθέσει το εφάπαξ του στην τράπεζα. «Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος παίρνει 600 ευρώ το μήνα σύνταξη, άρα δικαιούται το μέρισμα. Ωστόσο, είχε πάρει το εφάπαξ του και το είχε καταθέσει στην τράπεζα με αποτέλεσμα το σύστημα να τον πετάξει έξω», περιγράφει ο κ. Μπαριτάκης.

Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι που βλέπουν να τους «πετάει» το σύστημα έξω και να μην δικαιούνται μέρισμα είναι πως έχουν δηλωθεί ως φιλοξενούμενοι.

«Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στους φιλοξενουμένους. Πρόκειται για ανθρώπους που έμεναν παλιά σ’ ένα δικό τους σπίτι αλλά τώρα έχουν επιστρέψει – εξαιτίας κρίσης – στους γονείς τους. Αυτοί, σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτούνται, δεν δικαιούνται μέρισμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπαριτάκης και επισήμανε πως «οι όροι και οι προϋποθέσεις θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικά για να μπορούν να ενταχθούν κάποιες ομάδες που επίσης έχουν πρόβλημα».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: