Κρήτη: Έριξαν τον φίλο τους για “πλάκα” στην πισίνα και πνίγηκε

Άδικο τέλος βρήκε ένας νεαρός Βρετανός στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν οι φίλοι του τον έριξαν για “πλάκα” μέσα σε πισίνα όπου διασκέδαζαν μεταμεσονύκτια δεκάδες λουόμενοι και εκείνος, μη γνωρίζοντας κολύμπι, πνίγηκε.

Πρόκειται για τον 26χρονο Shane Virmani, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στο νερό, καθώς κανένας από τους φίλους του ή τους παριστάμενους δεν κατάλαβε ότι πνίγεται για να τον βοηθήσει.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Στο εδώλιο κάθισε φίλος του 26χρονου, ο οποίος μαζί με μία κοπέλα τον τράβηξαν από τα πόδια ενώ διασκέδαζαν και τον έριξαν στο νερό για αστείο. Ο νεαρός κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγνοούσε ότι ο 26χρονος δεν ήξερε μπάνιο και ότι τον έριξε στην πισίνα «για πλάκα».

Η τραγική μητέρα περιέγραψε στο δικαστήριο πόσο τραυματική είναι για την οικογένεια τους η απώλεια του 26χρονου. Όπως ανέφερε, όλοι γνώριζαν ότι ο γιος της δεν ήξερε κολύμπι και αν δεν τον τραβούσαν με τη βία, θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία και το παιδί της σήμερα θα ζούσε.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος όταν τράβηξε τον φίλο του μέσα στην πισίνα δεν είχε δόλο να του κάνει κακό και μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Λόγω παραγραφής όμως του αδικήματος (πλημμέλημα), έπαψε η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιάννης Κωνσταντουδάκης τόνισε ότι «πράγματι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια από μέρους του εντολέα μου, δεν γνώριζε ότι ο φίλος του δεν ήξερε μπάνιο. Έτσι το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: