Κρήτη: Εργοδότες ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων από τους υπαλλήλους

Καταγγελίες κατά εργοδοτών τους κατέθεσαν υπάλληλοι διαφόρων εταιριών στο Ηράκλειο Κρήτης, κατηγορώντας τους ότι ζητούν από τους εργαζόμενούς τους να κάνουν ανάληψη των χρημάτων του δώρου Χριστουγέννων και στη συνέχεια να τους το επιστρέψουν πίσω.

«Έχουμε καταγγελίες από εργαζόμενους για επιχειρηματίες που τους ζητούν πίσω το δώρο των Χριστουγέννων που τους κατέθεσε στην τράπεζα. Μάλιστα χρειάστηκε να παρέμβω σε δύο περιπτώσεις για να εξηγήσω στους εργοδότες πως αν συνεχίσουν να ζητάνε πίσω τα χρήματα του δώρου θα βρουν τον μπελά τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Cretapost.

«Έφτασα στο σημείο να απειλήσω πως θα απευθυνθώ στην ασφάλεια προκειμένου να δώσει στους εργαζομένους προσημειωμένα χαρτονομίσματα που μόλις τα λάβουν οι εργοδότες θα συλληφθούν. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν στα Χανιά. Μετά την παρέμβασή μου φαίνεται ότι φοβήθηκαν οι εργοδότες και σταμάτησαν να ζητούν την επιστροφή του δώρου», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Βοργιάς.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για αρκετές εταιρίες που καταβάλουν το δώρο αλλά όχι τον μισθό Δεκεμβρίου. «Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργοδότες καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά όχι τον μισθό. Η μη καταβολή του δώρου επισύρει ακόμα και αυτόφωρο κι έτσι για να το γλιτώσουν οι επιχειρηματίες το βάζουν. Από την άλλη μεριά στον μισθό έχουν κάποια περιθώρια κι επιλέγουν να μην το βάλουν», ανέφερε σχετικά ο κ. Βοργιάς.

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: