Κρήτη: Εξέγερση στις φυλακές «Κρήτη Ι» στα Χανιά

Καζάνι που βράζει θυμίζει το κατάστημα κράτησης “Κρήτη Ι” των Χανίων, καθώς εδώ και καιρό οι κρατούμενοι υποβάλλουν αιτήματα τα οποία απορρίπτονται. Ως αποτέλεσμα, το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησαν στάση η οποία εξελίχθηκε σε εξέγερση το πρωί της Τετάρτης, αλλά τελείωσε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Η ένταση που επικρατούσε στις φυλακές εκδηλώθηκε αρχικά με το κάψιμο σεντονιών στον χώρο του Πειθαρχείου από κρατούμενους οι οποίοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά. Το πρωί, μάλιστα, παραβίασαν την πόρτα του Πειθαρχείου και απέκτησαν πρόσβαση σε άλλους χώρους, όπου άρχισαν να σπάζουν πόρτες και να προκαλούν φθορές, με αποτέλεσμα η εξωτερική φρουρά να καλέσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν έτοιμες να κάνουν επέμβαση.

Όμως, τα επεισόδια πήραν τέλος και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά, με κάποιους από αυτούς να παραδίδουν λοστούς και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που ερευνάται πώς βρέθηκαν στα χέρια τους. Ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι σε όλα τα κελιά, ωστόσο φαίνεται ότι δεν βρέθηκαν άλλα αυτοσχέδια όπλα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: