Κρήτη: Δικαστήριο καταδίκασε… νεκρό

Το Εφετείο Χανίων, την Τρίτη 19 Ιουνίου, κλήθηκε να εξετάσει μια υπόθεση δολοφονίας σκύλου από τον ιδιοκτήτη του με μαχαίρι κουζίνας, τον οποίο και καταδίκασε. Το περίεργο είναι, ωστόσο, πως ο καταδικασθείς είναι ήδη νεκρός.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, στην περιοχή Πασακάκι, όταν οι τρομακτικές κραυγές ενός σκύλου, έκαναν τους κατοίκους να σηκωθούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Όπως αποδείχθηκε αφού οι γείτονες κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές, ένας άνδρας είχε σφάξει το σκύλο του με μαχαίρι από την κουζίνα του. Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο με τρεις μαχαιριές στο λαιμό, ενώ την επόμενη ημέρα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του είχε δηλώσει ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ οι γείτονες κατέθεσαν ότι συχνά κακοποιούσε το ζώο και είχε επιθετική συμπεριφορά ακόμα και προς τους ίδιους, όταν του έκαναν παρατηρήσεις. Στην πρώτη δίκη είχε κηρυχθεί ένοχος και καταδικάστηκε, ενώ υπέβαλε έφεση.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο δράστης δεν εμφανίστηκε, και καταδικάσθηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και σε χρηματική ποινή 5.500 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, οι δικαστές ενημερώθηκαν ότι ο δράστης είχε πεθάνει εδώ και λίγο καιρό, από την επάρατη νόσο.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: