Κρήτη: Δεκάδες χιλιάδες μαϊμού προϊόντα εντοπίστηκαν σε αποθήκες

Δεκάδες χιλιάδες μαϊμού προϊόντα εντοπίστηκαν σε αποθήκες σε Ηράκλειο και Χερσόνησο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Αττικής. 

Δύο άνδρες βρέθηκε να έχουν στην κατοχή τους είδη ένδυσης και υπόδησης μέχρι τσάντες και άλλα αξεσουάρ, απομιμήσεις γνωστών εταιρειών και οίκων. Ο ένας εκ των δύο συνελήφθη κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης που έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και εις βάρος άνδρα 48 ετών, ο οποίος και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές. Και οι δύο κατηγορούνται για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, για πλαστογραφία και απάτη.

Στις αποθήκες που χρησιμοποιούσαν οι δύο άνδρες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλήθος προϊόντων απομίμησης και πιο συγκεκριμένα 74.283 αντικείμενα που αφορούσαν σε ρούχα, παπούτσια και διάφορα αξεσουάρ. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 153.255 ευρώ ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, κοντέινερ και πλήθος εγγράφων.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών σε βάρος των εταιρειών προϊόντα – μαϊμού των οποίων θα διοχέτευαν στην αγορά οι δύο εμπλεκόμενοι, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ενώ την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

 

ellada

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: