Κρήτη: Δάσκαλος χτυπούσε τους μαθητές και τους απαγόρευε να πάνε τουαλέτα

Την οργισμένη αντίδραση των γονέων έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ενός εκπαιδευτικού σε δυο δημοτικά σχολεία της Σητείας. 

Σύμφωνα με καταγγελία μιας μητέρας, ο εκπαιδευτικός χαστούκισε έναν μαθητή επειδή του εξέφρασε μια απορία που τον εκνεύρισε.

Συγκεκριμένα, η Βίκυ Κουτάντου, μιλώντας στο protothema.gr, μετέφερε τα όσα βίωσε το παιδί της την ώρα του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό αλλά και το τι έκανε η ίδια για να το προστατέψει.

«Ο γιος μου, μου είχε πει ότι ο άνθρωπος αυτός επανειλημμένως βρίζει. Έπαιρνε τις καρέκλες από τα παιδιά και τα έβαζε να κάθονται κάτω, έκανε ηλεκτρονικό τσιγάρο την ώρα του μαθήματος. Το κυριότερο είναι ότι τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα, σε σημείο που ένα παιδί αναγκάστηκε να κάνει την ανάγκη του πάνω του. Τα παιδιά φεύγανε από το μάθημά του, φοβισμένα και με κλάματα», λέει χαρακτηριστικά.

«Την Παρασκευή όλα τα παιδιά την τελευταία ώρα έφυγαν από το μάθημά του με κλάματα. Ο γιος μου ήταν τσαντισμένος και μου έλεγε «μαμά ο δάσκαλος είναι κακός». Μιλάμε για παιδάκια τρίτης και τετάρτης δημοτικού», υπογραμμίζει ακόμα η κα. Κουτάντου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο εκπαιδευτικός «έκανε μάθημα σε δυο δημοτικά σχολεία της Σητείας και στο άλλο σχολείο χαστούκισε παιδάκι σε σημείο που το ρολόι του δασκάλου να αφήσει σημάδι στο μάγουλο του μαθητή. Τον ρωτούσαν τα παιδιά «πως σας λένε κύριε;» και εκείνος τους απαντούσε “κύριος κανένας”».

«Μαζευτήκαμε όλες οι μανάδες στη διευθύντρια προκειμένου να του γίνει σύσταση. Στη συνέχεια σαν γονείς του δημοτικού καταθέσαμε ένορκη καταγγελία για τον εκπαιδευτικό, το κοινοποιήσαμε στο Α.Τ. Σητείας, υπογράφουμε από πίσω σαν γονείς και ζητήσαμε την αποχώρησή του από το σχολείο μας. Η ίδια η αστυνομία μας είπε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πρόβλημα γιατί έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές», συνεχίζει η μητέρα του μαθητή, η οποία μίλησε με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έλαβε διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνσή του.

Όπως λέει η κυρία Κουτάντου, «δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό που μας έκανε να ανησυχήσουμε αλλά είναι και κάποια άλλα τα οποία έδειχναν την όλη συμπεριφορά του προς την πόλη μας». 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας, Αλέξανδρος Αλεξάκης, αποκάλυψε ότι ο εκπαιδευτικός έχει απομακρυνθεί από τις σχολικές αίθουσες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: