Κρήτη: Μπέρδεψαν ηθοποιούς με μετανάστες και πήγαν να τους συλλάβουν

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του νέου ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση, «Γη της πονεμένης Παναγιάς», το οποίο είναι αφιερωμένο στον ξεριζωμό και στις μνήμες από την πατρίδα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του νησιού μπέρδεψαν τους ηθοποιούς που υποδύονταν τους μετανάστες, με αληθινούς μετανάστες και πήγαν να τους συλλάβουν.

«Πήγαμε να κάνουμε το γύρισμα στην περιοχή όπου έγινε η απόβαση των Μικρασιατών, στα Γουρνιά. Ήμασταν ντυμένοι με τις τότε φορεσιές των προσφύγων. Ξεκινήσαμε με τα πλάνα της αποβίβασης και πηγαίναμε με τη βάρκα μερικά μίλια μέσα και μερικά έξω, τουλάχιστον δέκα φορές. Υπήρχαν κάμερες και drones και τεχνικοί στο σημείο», δήλωσε η σκηνοθέτις στην εφημερίδα Espresso, προσθέτοντας πως εκείνη τη στιγμή κατέφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Όταν η κα. Βλάσση τους ρώτησε αν είδαν τις κάμερες, τα drones και το συνεργείο, και εκείνοι απάντησαν αρνητικά. «Αν οι αστυνομικοί ήθελαν, θα το “τραβούσαν” παραπάνω. Δεν ήταν εντελώς ατυχές το περιστατικό! Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους ήθελαν να τα κάνουν λίγο μπάχαλο… Κάποιοι προφανώς νόμισαν ότι είμαστε μετανάστες, αλλά κάποιοι άλλοι ίσως το έκαναν επίτηδες» σχολίασε αφήνοντας αιχμές πως δεν επρόκειτο εξ ολοκλήρου για κάποιο λάθος, αλλά για μια προσχεδιασμένη ενέργεια.

Η σκηνοθέτις εξήγησε στη συνέχεια πως δεν έχει προηγούμενα με κανέναν, τονίζοντας ότι «όλοι στην Ιεράπετρα με αγαπούν πολύ! Δεν ήταν προσωπικό. Ούτε πάει το μυαλό μου κάπου συγκεκριμένα».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: