Κρήτη: Αμέτρητα σκουπίδια στον βυθό του λιμανιού της Παντάνασσας

Απίστευτα ευρήματα έφερε στο φως ο καθαρισμός του λιμανιού της Παντάνασσας από εθελοντές δύτες, καθώς εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, λάστιχα οχημάτων κάθε είδους, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας, διάφορα εξαρτήματα μηχανών, μια άγκυρα, χαλιά, αλυσίδες, αμέτρητα σχοινιά, σακούλες και μπουκάλια.

Οι εθελοντές δύτες έβγαζαν συνεχώς αντικείμενα από τον βυθό της θάλασσας, ενώ πολίτες, μικροί και μεγάλοι, τα συνέλεγαν.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου, με την συμμετοχή της σχολής καταδύσεων Μακριδάκη Diving Center, του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηρακλείου ΑΠΝΟΥΣ, του Λιμενικού Τμήματος Ληνοπεραμάτων, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης (Ν.Ο.Γ.Κ.), του Συλλόγου Ερασιτεχνών & Επαγγελματιών Αλιέων και με την υποστήριξη της εταιρείας τροφίμων Περνιετάκης.

Αυτή η δράση επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα και έχει στόχο να διατηρεί το λιμανάκι καθαρό αλλά και να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρέπει να σεβόμαστε και να διατηρούμε καθαρή τη φύση γύρω μας.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: