Κρίσιμη η υγεία του Τσάβες

Κρίσιμη η υγεία του ΤσάβεςΚρίσιμη κρίνεται η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες εξαιτίας των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Πολύ σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που διάβασε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιλέγκας στο Καράκας.

«Υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης της αναπνευστικής λειτουργίας σε σχέση με την κατάσταση της ανοσοκαταστολής », δήλωσε ο Βιλέγκας διαβάζοντας την ανακοίνωση προς όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας, όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε «μια πολύ ισχυρή χημειοθεραπεία, μεταξύ άλλων συμπληρωματικών θεραπειών», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών.

«Η εξέλιξη της κλινικής κατάστασης συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη», συμπλήρωσε ο υπουργός, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος πάσχει από μια νέα μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος.

Ο 58χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας επέστρεψε στο Καράκας πριν από δύο εβδομάδες και έγινε αμέσως δεκτός στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα.

Νωρίτερα είχε νοσηλευτεί για περισσότερο από δύο μήνες στην Αβάνα, όπου υποβλήθηκε το Δεκέμβριο στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο, που διαγνώστηκε για πρωτη φορά το 2011.

Εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες ο Τσάβες δεν έχει κάνει καμία δημόσια ή τηλεοπτική εμφάνιση, πυροδοτώντας σενάρια σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί συνεχώς την ότι λέει , για τη του προέδρου της χώρας και ότι σύντομα θα αναγκαστεί να πει στον λαό, όλη την αλήθεια.

Ο Τσάβες κέρδισε τον Οκτώβριο του 2012 τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό λόγω προφανώς της ασθένειάς του, να ορκιστεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου. Μετά από πολιτική διαμάχη το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας διέταξε την καθυστέρηση της ορκωμοσίας επικαλούμενο το .

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: