Κρίση στην Ουκρανία: «Θα ήταν τρέλα ένας πόλεμος» λέει ο πάπας Φραγκίσκος

«Ας συνεχίσουμε να παρακαλούμε τον Θεό για ειρήνη ώστε οι εντάσεις και οι απειλές πολέμου να μπορέσουν να ξεπεραστούν μέσω ενός σοβαρού διαλόγου» είπε ο ποντίφικας

Ένας πόλεμος στην Ουκρανία θα ήταν “τρέλα”, δήλωσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι εντάσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα μπορέσουν να ξεπεραστούν μέσω του πολυμερούς διαλόγου.

Μιλώντας σήμερα στο γενικό ακροατήριό του, ο ποντίφικας ευχαρίστησε όσους μετείχαν στη διεθνή ημέρα προσευχής για ειρήνη στην Ουκρανία που είχε κηρύξει στις 26 Ιανουαρίου.

“Ας συνεχίσουμε να παρακαλούμε τον Θεό για ειρήνη ώστε οι εντάσεις και οι απειλές πολέμου να μπορέσουν να ξεπεραστούν μέσω ενός σοβαρού διαλόγου και οι συνομιλίες του σχήματος της Νορμανδίας να μπορέσουν να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό”, υπογράμμισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, τις οποίες διευκολύνουν η Γερμανία και η Γαλλία.

“Και ας μην ξεχνάμε. Ο πόλεμος είναι τρέλα”, σημείωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αλλά αρνείται τις κατηγορίες των Δυτικών ότι σχεδιάζει επίθεση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: