Κρίση στην Ουκρανία: Απάντησε στις επιστολές Λαβρόφ ο Μπορέλ – «Να λύσουμε τις διαφωνίες με διπλωματία»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή του Μπορέλ με παραλήπτη τον Λαβρόφ

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ απάντησε στις επιστολές που είχαν λάβει τα κράτη-μέλη από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Aπάντησα εξ ονόματος των κρατών μελών της ΕΕ στις επιστολές που έλαβαν από τον υπουργό Λαβρόφ. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και διπλωματία. Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει και να αναστρέψει τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεών της εντός και γύρω από την Ουκρανία και τη Λευκορωσία».

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή του Μπορέλ με παραλήπτη τον Λαβρόφ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ αναφέρει ότι «στις 10 Φεβρουαρίου 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβης Βλαντίμιρ Τσιζόφ δέχθηκε την Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης για την Πολιτική Ασφάλειας και ‘Αμυνας Γιοάνεκε Μπαλφούρτ, η οποία, έπειτα από οδηγίες του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, μετέφερε το μήνυμά του στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξ ονόματος των υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ».

Επίσης, προσθέτει ότι «η κ. Μπαλφούρτ διευκρίνισε ότι η ΕΕ δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο αυτής της απάντησης».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: