Κρίμα για τον Leclerc–Τον πρόδωσε ο κινητήρας

‘Όλα ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη. Ο Charles Leclerc στα ανεπίσημα δοκιμαστικά της Παρασκευής έκανε τον καλύτερο χρόνο. Το ίδιο και στα επίσημα χρονομετρημένα όπου κέρδισε την Pole Position.

Ο αγώνας, στη Βαρκελώνη θα ήταν ένας περίπατος για τον Μονεγάσκο. Τα φώτα έσβησαν μπροστά σε 100.000 φιλάθλους και οι οδηγοί ξεκίνησαν για να καλύψουν 308.424χλμ. σε συνολικά 66 γύρους! Ο Charles Leclerc ξεκίνησε πρώτος και έφυγε μπροστά έχοντας μια καλή σχετική απόσταση ασφαλείας από τον περσινό πρωταθλητήMax  Verstappen . Στην Τρίτη θέση ήταν ο Carlos Sainz και ακριβώς πίσω του ο George Russell .

Στην δεύτερη στροφή ο Hamilton ακούμπησε τον Magnussen και επέστρεψε στα πιτς για αλλαγή ελαστικού. Σίγουρα το λάθος ήταν του  Magnussen.

Ο Russel πέρασε στην 2η θέση αλλά δεχόταν διαρκώς την πίεση του Ολλανδού πιλότου της Red Bull. Στον 19ο γύρο με τη χρήση του DRS ο Max θα επιχειρήσει να προσπεράσει τον δεύτερο Russell, αλλά αυτός έξυπνα αλλάζει γραμμή και χαλάει το σχέδιο του Vertsappen.

Όλα αλλάζουν στον  27ο γύρο, όταν ο πρωτοπόρος Charles Leclerc μένει από κινητήρα και αποχωρεί.

Από εκεί και πέρα χάνεται το ενδιαφέρον. Ο  George Russell έχει πίσω του τον μαινόμενο Verstappen και έναν Perez έτοιμο να τους «καταπιεί» και τους δύο. Σταδιακά τα φρέσκα ελαστικά του Perez θα τον φέρουν στην πρώτη θέση, με τον Russell δεύτερο και τον Verstappen τρίτο να πιέζει ασταμάτητα.

Στα μισά του αγώνα, ήδη το Grand Prix Ισπανίας μας έχει ανταμείψει, έχοντας προσφέρει τα πάντα. Δύο εγκαταλείψεις, προσπεράσεις, μονομαχίες και ασταμάτητες ανακατατάξεις. Πλέον με 42 από τους 66 γύρους να έχουν περάσει, οι δύο Red Bull βρίσκονται μπροστά (Verstappen – Perez), με τον George Russell της Mercedes να αντέχει στην τρίτη θέση την πίεση του Bottas.

Ο Alonso έχει καταφέρει να κερδίσει 11 θέσεις κάνοντας πολύ καλό αγώνα, παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τελευταίος. Παράλληλα και ο Hamilton, παρά την επιπλέον επίσκεψη που είχε στα pits από το κλατάρισμα στην επαφή του πρώτου γύρου, έχει καταφέρει να βρεθεί στην 5η θέση, μετά από τις προτροπές της ομάδας του να μείνει εντός 8άδας.

Η νίκη θα πάει στον Max Verstappen με την Red Bull να κάνει το 1-2. Ο Leclerc χωρίς βαθμούς σ αυτόν τον αγώνα πέρασε στην 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Η έκπληξη είναι η άνοδος της Mercedes και ο εκπληκτικός George Russell.

Η βαθμολογία των οδηγών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

 

 

 

Κρίμα για τον Leclerc–Τον πρόδωσε ο κινητήρας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: