Κρεμλίνο: Ο Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο επίκεντρο βρέθηκε η στάση της Τουρκίας αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προωθήσουν και αλλο την συνεργασία Ρωσίας Ελλάδας. Τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα.

Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ο προεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

politiki

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: