Κρατούσαν σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη 16 αλλοδαπούς ζητώντας λύτρα

Μέλη συμμορίας κρατούσαν με την απειλή βίας σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης 16 αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, ζητώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οι οποίοι συνέλαβαν έναν 23χρονο από τη Μολδαβία, έναν 33χρονο από το Πακιστάν και έναν 30χρονο Ινδό.

Να αναφέρουμε ότι εις βάρος των τριών που παραπέμπονται στον εισαγγελέα, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς — προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Την Τετάρτη το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και συνελήφθη ένας εκ των μελών της συμμορίας, που νωρίτερα αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας 12 παράτυπους μετανάστες.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στην αποθήκη αυτή, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με τέσσερις ακόμη που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο έτερα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει το ρόλο του φύλακα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: