Κουτσούμπας: Τα νέα μέτρα του κεφαλαίου παραμένουν μόνιμα πάνω στο τραπέζι

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση της τομεακής επιτροπής ανατολικών συνοικιών του κόμματος, στο κλειστό γήπεδο στην Καισαριανή, «την πόλη-σύμβολο των αγώνων και των θυσιών αλλά και την πόλη των σύγχρονων διεκδικήσεων του λαού μας» απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές και σε όλες τις εκλογικές μάχες του 2019.

Όπως υπογράμμισε «σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, το δίλημμα είναι ένα: Θα συνεχίζουμε στο δρόμο που μας έφερε ως εδώ και αποδεδειγμένα θα φέρει και νέα δεινά για το λαό; Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει ριζικά επιτέλους αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα;»

Τόνισε ότι «η καλύτερη άμυνα στην επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των οργάνων τους σε δήμους και τις περιφέρειες είναι η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Υπογράμμισε ότι οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση», δήμαρχοι στην Καισαριανή, στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη και στην Ικαρία «εμπόδισαν επί πέντε χρόνια να περνά ατόφια η αντιλαϊκη πολιτική της κεντρικής διοίκησης, της κυβέρνησης», και «αξιοποίησαν κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε έστω να δώσει μια μικρή ανάσα ανακούφισης στο λαό και τη νεολαία».

«Και δω στην Καισαριανή έχουμε μάθει να κερδίζουμε μάχες. Και τη μάχη στο δήμο, θα την ξανακερδίσουμε. Γιατί η Καισαριανή, έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστή, κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας, θέλει να πουλήσει στο λαό, το παραμύθι της μεταμνημονικής εποχής. Αλλά οι ίδιοι οι εταίροι του, η Κομισιόν, το Eurogroup, το ΔΝΤ, τον ξεσκεπάζουν συνεχώς» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η Κομισιόν, το Eurogroup, το ΔΝΤ, έρχονται να επιβεβαιώσουν, ότι η ασφυκτική ευρωενωσιακή επιτροπεία και εποπτεία παραμένει, και συνοδεύεται με δεσμεύσεις για νέα επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα, που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι τα νέα μέτρα-απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου «παραμένουν μόνιμα πάνω στο τραπέζι και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης» γιατί «μόνιμα στο τραπέζι των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, βρίσκεται η διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών κολοσσών».

Επικαλέστηκε ως απόδειξη, την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ το οποίο «με το γνωστό μπαμπούλα των δυσκολιών της ελληνικής οικονομίας και των αναγκών για τη χρηματοδότησή της, μιλάει για νέα δραστικά δημοσιονομικά μέτρα, αναδιάρθρωση χρέους ή ακόμη και νέα χρηματοδοτική στήριξη, δηλαδή ουσιαστικά για νέο μνημόνιο».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: