Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού

«Το ΚΚΕ είναι εδώ! Η ΚΝΕ είναι εδώ! στη Ρούμελη του Άρη και του Νάκου Μπελή, του Χαρίλαου Φλωράκη και του Διαμαντή. Στην καλύβα του Στεφανή και στις Κορυσχάδες. Στη Βίνιανη και στο Καρπένησι.Στα βουνά και στα περάσματα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στα μέρη που το ΚΚΕ δέθηκε με κάθε τους σπιθαμή και οικοδόμησε δεσμούς αίματος και αγώνα με τον λαό της περιοχής», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο 28ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι.

«Εδώ που ο λαός μας ονειρεύτηκε και πάλεψε για μία άλλη Ελλάδα του δίκιου και της προκοπής, χωρίς δυνάστες ντόπιους και ξένους. Εδώ που η ταξική πάλη και η όξυνση της απέδειξε ότι αυτά που φαίνονται σήμερα στάσιμα μπορούν να ανατραπούν, να αλλάξουν με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον λαό. Εδώ που αποδείχτηκε ότι οι λαμπρές σελίδες στην Ιστορία του λαού μας γράφτηκαν όταν χειραφετήθηκε από τους εκβιασμούς και τα διλήμματα της αστικής τάξης και άγγιξε με τα χέρια του την πραγματική λευτεριά», υπογράμμισε.

«Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια μέρα από τις εκλογές για να επιβεβαιωθεί το σύνθημά μας «ΚΚΕ, η δύναμή σου την επόμενη μέρα»», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα για τον λαό είναι εδώ με «τις δεσμεύσεις που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση της ΝΔ, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, η αυξημένη εποπτεία της ΕΕ, οι νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου».

«Αυτές τις δεσμεύσεις έθεσε ως προτεραιότητες στην κυβέρνηση της ΝΔ, το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας το οποίο έδωσε και το σινιάλο της αντιλαϊκής κλιμάκωσης» ενώ η νέα κυβέρνηση της ΝΔ «δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των εργοδοτικών ενώσεων του κεφαλαίου για νέα μέτρα στήριξης των κερδών του».

Είπε ότι η ΝΔ «θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής όσο και σε αυτά της εξωτερικής».

Αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου και σημείωσε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετέτρεψε τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είχε αναλάβει και το ρόλο του «πλυντηρίου» των ευρω-αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που τους παρουσίαζε ως «διαβολικά καλούς» για την ειρήνη, την ασφάλεια του λαού και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

«Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, θα πατήσει ακριβώς πάνω σ” αυτή τη «βρώμικη» δουλειά της «πλύστρας» του ιμπεριαλισμού, που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απογειώσει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τη συνεργασία με κράτη, όπως το Ισραήλ, που καταπιέζει και δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης», πρόσθεσε.

Κάλεσε τη νεολαία και τους εργαζόμενους να μην δείξουν καμία ανοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς και να μην έχουν «καμιά εμπιστοσύνη και «εθνική ομοψυχία» μ” αυτούς που σκορπάνε τον κόπο, τον ιδρώτα του λαού στα όπλα του ΝΑΤΟ, την ώρα που λένε πως δεν έχουν για σχολεία, για δασκάλους, που βάζουν δίδακτρα παντού, εμπορευματοποιώντας την Παιδεία, για να πληρώσουν τις «μηχανές του πολέμου», όπως είναι το ΝΑΤΟ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε σε ένταση της πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμική «σφηκοφωλιά», καθώς και σε συνέχιση του αγώνα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων, για την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό, και για την απεμπλοκή της χώρας «από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τις ίδιες τις διεθνείς ενώσεις του κεφαλαίου, με το λαό πραγματικά κυρίαρχο στον τόπο μας».

«Οι λαοί, κόντρα στο μίσος των εθνικιστών, μπορούν και πρέπει να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν μία-μία στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές «για να δίνουν δύναμη στην οργάνωση των αγώνων, για να εμποδιστούν νέα μέτρα για να πάρει ο λαός μας ανάσες ανακούφισης σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Είπε ότι η επόμενη μέρα με παρακαταθήκη το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ και τη διεύρυνση της επιρροής του πρέπει να βρει «νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής και μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα των γυναικών και της νεολαίας».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν κλείνει τα μάτια «σε μια αρνητική τάση συντηρικοποίησης που υπάρχει και για την οποία στα χρόνια που πέρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χεράκι του», καθώς, μεταξύ άλλων, «ενίσχυσε την εντύπωση στο λαό ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, πλην της σημερινής βαρβαρότητας πρόβαλε το συμβιβασμό με τις μειωμένες απαιτήσεις» και «καλλιέργησε το ρεαλισμό της υποταγής στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και της αναζήτησης λύσεων που δεν υπάρχουν στα όρια του συστήματος».

«Ο δικός μας ρεαλισμός είναι ο ρεαλισμός της συλλογικής δράσης, που τσαλακώνει τη λογική του «μικρότερου κακού», των μειωμένων απαιτήσεων» πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει τον πραγματικό και μεγάλο ένοχο για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νεολαία: το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό που προσκυνούν όλα τα άλλα κόμματα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «το ΚΚΕ προβάλλει το πραγματικά νέο και σύγχρονο, τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα που πριν απ” όλα σημαίνει να ανατραπεί το σημερινό διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα».

Είπε ακόμα ότι «όσοι σήμερα πονηροί, μας κατηγορούν για δήθεν μαξιμαλισμό γιατί προβάλλουμε ότι υπάρχει πραγματικά άλλος δρόμος για το λαό, η εργατική εξουσία, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν κι αυτοί την αντίληψη ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό και τελικά το συμβιβασμό με το σύστημα».

Ανέφερε ότι είναι οι ίδιοι «που θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στο ΣΥΡΙΖΑ λες και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει την αστική διακυβέρνηση είχε αριστερό – ριζοσπαστικό πρόγραμμα» και είναι οι ίδιοι «που προσπαθούν να φέρουν από την πίσω πόρτα με ύπουλο τρόπο, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού και ότι δεν είναι λάθος η συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση».

Τόνισε ότι εκείνο που εξοργίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΚΕ είναι «η ωρίμανση της συλλογικής σκέψης του Κόμματος, η επεξεργασία της σύγχρονης στρατηγικής και σύγχρονου προγράμματος» ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί για όλους όσοι απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ» πολλοί εκ των οποίων συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές και είναι άνθρωποι «που παίρνουν τη θέση τους στο πλάι μας στο κίνημα εκεί που μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για την πραγματική σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η καλύτερη τιμή στους αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, στα Αετόπουλα της ΕΠΟΝ, στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, στο λαό που μεγαλούργησε στη δεκαετία του ’40 «είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο που βάδισαν και οι ίδιοι. Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού».

Αναφέρθηκε στη σημασία της κριτικής μελέτης της Ιστορίας του ΚΚΕ που «δεν αποτελεί ούτε μηδενισμό, ούτε λαθολογία. Πολύ θα το ήθελαν αυτό οι αντίπαλοί μας, η αστική ιδεολογία και ο οπορτουνισμός«.

«Ο δρόμος είναι ανηφορικός και κακοτράχαλος αλλά είναι ο μοναδικός που οδηγεί σε διέξοδο, σε ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία για την νεολαία. Οι θυσίες σε αυτόν τον δρόμο είναι δεδομένες αλλά δεν πάνε χαμένες», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του με απόσπασμα από το ποίημα «Ο δρόμος μας» του Φώτη Αγγουλέ:

«Ας μην ήρθατε πίσω,

κι ας μη φτάσατε πουθενά.

Ο δρόμος μας αρχινά,

από κει που ο δικός σας τελειώνει.

Μέσα στο κάτασπρο χιόνι,

μια ματωμένη γραμμή το δρόμο μας δείχνει,

ας ρίχνει σκοτάδι τριγύρω η νύχτα, ας ρίχνει…

Ακολουθούμε πιστά τα ματωμένα σας ίχνη.»

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: