Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού απέναντι στον συμβιβασμό με τη φτώχεια

«Εδώ στην Κοκκινιά των αγώνων και των θυσιών, της αντίστασης ενάντια στο φασισμό για τη λευτεριά του λαού. Στην Κοκκινιά των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων που μπορούν να εμπνεύσουν τους σύγχρονους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για το δίκιο του λαού μας φτάνει σήμερα το κάλεσμά μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Κοκκινιά.

Κάλεσε σε μάχη για την αχρήστευση «των παγίδων που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου» για να παγιδεύσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια «στα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης» και για να σκορπίσουν την αμφισβήτησή του λαού απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

«Θα δώσουμε τη μάχη για να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν “μικρότερου κακού’. Χρόνια τώρα, η λογική “φύγε εσύ, έλα εσύ’, “για μια από τα ίδια’, οδήγησε τη ζωή του λαού “από το κακό στο χειρότερο’. Κι αυτό θα συνεχίζεται, αν ο λαός δεν αποφασίσει να γυρίσει τώρα την πλάτη στους δύο πόλους τους συστήματος, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και στους δορυφόρους τους, όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους και να επιλέξει αυτό, το οποίο μπορεί ακόμα να μην έχει καν σκεφτεί: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας, είπε ότι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, «θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη. Και θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο της στήριξης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της στρατηγικής της ΕΕ, των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ».

Σημείωσε ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ «αποθεώνουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, μιλούν για τα κέρδη του κεφαλαίου», ενώ οι βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν για τον λαό περαιτέρω υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης.

«Όσες “προοδευτικές συμμαχίες” και αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσα “μέτωπα ενάντια στο λαϊκισμό” κι αν στήσει η ΝΔ, ο δρόμος των κερδών του κεφαλαίου, των λίγων, είναι εχθρικός για το λαό και τα δικαιώματά του» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε ιδιαίτερα, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Πειραιά και στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας με τις ελλείψεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων, τα ράντζα, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και τις μεγάλες καθυστερήσεις για το κλείσιμο ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

Είπε ότι «για τα κέρδη του κεφαλαίου μιλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν λένε ότι θα απογειώσουν τις επενδύσεις, θα φέρουν δουλειές και θα μειώσουν την ανεργία», προσθέτοντας ότι είτε είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, «θα διατηρήσουν τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, την εργασιακή ζούγκλα, θα εφαρμόσουν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ, θα μειώσουν το αφορολόγητο και θα απογειώσουν τους πλειστηριασμούς για την εργατική λαϊκή κατοικία», ενώ όποιος εκ των δύο κι αν είναι κυβέρνηση «θα συνεχίσει τις δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και θα σηκώσει τη σημεία των ιμπεριαλιστών».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: