Κουρουμπλής: Παραδώσαμε τις παραλίες πιο καθαρές από ότι ήταν

Στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας παραδόθηκαν μετά από 3 μήνες περίπου, οι ακτές που μολύνθηκαν από τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στις 10 Σεπτεμβρίου, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, μετέβη με σκάφος του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του όρμου των Σεληνίων, ενώ στο δημαρχείο στα Αμπελάκια, υπεγράφη μεταξύ της δημάρχου Σαλαμίνας Νάνου — Παπαθανασίου Ισιδώρας και της εταιρείας απορρύπανσης, το πρακτικό επιθεώρησης ολοκλήρωσης των εργασιών.

«Σας ευχαριστούμε για όλα» τόνισε η δήμαρχος Σαλαμίνας, υποδεχόμενη τον υπουργό και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό αντίστοιχα, ενώ ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη βύθιση του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου, ανέφερε πως επρόκειτο για ένα ατυχές γεγονός που έβαλε όλους σε προβληματισμό.

Όπως επεσήμανε, με την προσπάθεια που έγινε από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας, το συγκεκριμένο πλοίο ανελκύσθηκε για πρώτη φορά από το 1998, ενώ μετά από 19 χρόνια εφαρμόστηκε ο νόμος «ο ρυπαίνων πληρώνει» και τόνισε ότι το σχετικό προεδρικό διάταγμα 55/98 δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Ναυτιλίας με διοικητική πράξη να δίνει εντολή προκειμένου να γίνεται η ανέλκυση με ευθύνες του αναδόχου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: