Κουκάκι: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία περί αστυνομικής βίας

«Αν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά».

Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το βήμα της Βουλής, προς τους αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται βάναυσα στους πολίτες. Μία ημέρα μετά, μία καταγγελία ήρθε να ταράξει τα νερά και να επαναφέρει την συζήτηση περί αστυνομικής βίας. 

Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες κατά την διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, ιδιοκτήτης διαμερίσματος που βρίσκεται κολλητά στο μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτίριο, κατήγγειλε πως όταν αρνήθηκαν σε αστυνομικούς να μπουν στο σπίτι τους για να περάσουν στο επόμενο ζητώντας τους εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους έδειραν. 

Μάλιστα όπως κατήγγειλε, είδε αστυνομικό να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της που ήταν πεσμένος στο πάτωμα. 

Κατόπιν πατέρας και γιος προσήχθησαν στην Γ.Α.Δ.Α. με την κατηγορίας της αντίστασης κατά της αρχής.

Λίγα λεπτά αργότερα τον γύρο του διαδικτύου έκανε μια φωτογραφία που δείχνει στην εν λόγω ταράτσα που διαδραματίστηκε το περιστατικό, ένα από τα μέλη της οικογένειας να βρίσκεται στο έδαφος, να φοράει πισθάγκωνα χειροπέδες και να έχει καλυμμένο το πρόσωπο του με μαύρη σακούλα ή κουκούλα.

Το Newsbeast.gr επικοινώνησε με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, απάντησε ότι θα διερευνηθεί άμεσα και αν προκύψει ότι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην πρωινή επιχείρηση άσκησαν αστυνομική βία σε οποιονδήποτε πολίτη, η αστυνομία θα πράξει τα δέοντα ως οφείλει.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι όλη την επιχείρηση και στα 3 υπό κατάληψη κτήρια επόπτευε εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η φωτογραφία αυτή η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το πρωί και σχολιάζεται στα social αρνητικά για την αστυνομία, έχει προκαλέσει προβληματισμό και έντονη δυσαρέσκεια σε υψηλόβαθμους κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. 

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: