Κούγιας: Τα 150 ευρώ στον Κορκονέα είναι για τα παιδιά και την άρρωστη αδερφή του

Κούγιας: Τα 150 ευρώ στον Κορκονέα είναι για τα παιδιά και την άρρωστη αδερφή του

Εκδικάστηκε ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας, η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

«Για λόγους προσωπικής του ασφάλειας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ζήτησε να μην μεταχθεί από τις φυλακές που κρατείται και να εκπροσωπηθεί από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του, Αλέξη Κούγια και Βασιλική Πανταζή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια και των συνεργατών του.
«Λόγω της παράστασης του κ. Κούγια σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Λαμίας και για να μην αναβληθεί η πειθαρχική διαδικασία στο του κ. Κούγια, παρέστη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η δικηγόρος Βασιλική Πανταζή, η οποία είχε παρασταθεί και στην ποινική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σήμερα στο πλαίσιο της χωρίς την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων διεξαγωγής της πειθαρχικής δίκης, για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρανόμησε εντελώς και απαγόρευσε στην δικηγόρο Βασιλική Πανταζή να εκπροσωπήσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, παρά το ότι αυτό ρητώς επιβάλλεται από το α. 8 του ΠΔ 120/2008 που αφορά το Πειθαρχικό Δίκαιο του αστυνομικού προσωπικού», προστίθεται.
«Κατόπιν αυτής της παρανομίας, η οποία καταπατά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του α. 20 παρ. 2 του Συντάγματος περί της προηγούμενης ακρόασης, η οποιαδήποτε πειθαρχική ληφθεί σε βάρος του Κορκονέα Επαμεινώνδα, είναι παράνομη και είναι βέβαιο ότι όχι μόνο ο Κορκονέας δεν θα αποταχθεί, αλλά μια απλή προσφυγή ακόμα και από έναν πρωτοετή φοιτητή της νομικής, θα γίνει δεκτή και ο Κορκονέας θα επανέλθει στην υπηρεσία του, ακόμα και αν τελικά τα δύο επόμενα δικαστήρια που θα κρίνουν την υπόθεση του, ήτοι το Εφετείο Λαμίας και ο Άρειος Πάγος, τον καταδικάσουν», επισημαίνεται.
«Σημειωτέον ότι στον πρώτο βαθμό ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί με πλειοψηφία 4 έναντι 3 και το κυριότερο απ’ όλα τα 150 που εισέπραττε μηνιαίως αφορούν τα μεν 30 επίδομα για την διανοητικά άρρωστη αδερφή του και τα δε 120 είναι για να μπορέσουν να ζήσουν στις πλαγιές του Ταϋγέτου τα ηλικίας 6,8 και 10 ετών παιδιά του», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελαν ο πρώην ειδικός φρουρός να πληρώνεται ακόμα από το Δημόσιο. 

Κούγιας: Τα 150 ευρώ στον Κορκονέα είναι για τα παιδιά και την άρρωστη αδερφή του

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: