Κούγιας για απάτη σε βάρος ΕΟΠΠΥ: Συλλήψεις χωρίς νομική αιτιολογία για να μην καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ οφειλόμενα €2 εκατ. στους εντολείς μας

Λόγο για «ιδιαίτερα διογκωμένη και χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία» υπόθεση έκανε ο ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων

Για συλλήψεις «χωρίς νομική αιτιολογία» αλλά και «χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία» στην υπόθεση εξαπάτησης του ΕΟΠΠΥ την οποία εξιχνίασε η οικονομική αστυνομία, κάνει λόγο ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων. Συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 13 άτομα, ανάμεσα τους γιατροί, στελέχη εταιρειών, κ.ά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «ιδιαίτερα διογκωμένη και χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία» και ότι «δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αποφύγει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει 2.000.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στους εντολείς μας…».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας έχει ως εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των βασικών κατηγορουμένων στην σήμερα παρανόμως δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, όπου γνωστοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίες προμηθεύουν με νοσοκομειακά υλικά μεγάλα νοσοκομεία της ελληνικής επικράτειας κατηγορούνται ότι δήθεν είναι μέλη εγκληματικής οργανώσεως, που διαπράττει απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και δωροδοκεί γιατρούς, οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους για την επίτευξη των παράνομων σκοπών τους.

Βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να καταγγείλουμε τους αρμόδιους αστυνομικούς της οικονομικής υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για την χωρίς καμία νομική δικαιολογία σύλληψη των κατηγορουμένων με την εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας για μία δικογραφία 3.000 σελίδων και την παράνομη προσπάθεια των συγκεκριμένων αστυνομικών να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, χωρίς οι κατηγορούμενοι κι εμείς οι δικηγόροι τους να λάβουμε γνώση έστω και ενός εγγράφου απ’ αυτήν τη δικογραφία των 3.000 σελίδων.

Είμαστε βέβαιοι, τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, όσο κι εμείς, οι υπόλοιποι συνεργάτες του, ότι αυτή η ιδιαίτερα διογκωμένη και χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία υπόθεσις δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αποφύγει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει 2.000.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στους εντολείς μας και θα καταρρεύσει αύριο ενώπιον της κυρίας Ανακριτού Διαφθοράς, η οποία θα διενεργήσει την ανάκριση».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: