Κοτζιάς: Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από κοινού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ, μετά την δίωρη συνομιλία τους στα Σκόπια, o υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, υπογράμμισε πως «πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, από τον οποίο θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές».

«Πιστεύω βαθιά ότι αν λύσουμε τα προβλήματα που βρήκαμε ο Νικόλας και εγώ θα βοηθήσει στην ασφάλεια της περιοχής και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, όμως μετά έρχεται η ζωή και δίνει τις δικές της λύσεις και είναι πολύ ακριβές. Οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκουν λύσεις. Η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση, για να έχει την ανάπτυξη χρειάζεται λύσεις, πιστεύουμε σε έντιμους και όχι σάπιους συμβιβασμούς. Σε έναν έντιμο συμβιβασμό δεν μπορείς να πάρεις όσα έχεις το νου σου, και αυτό αφορά και την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

«Μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά σημεία. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητη ισορροπία. Αν γίνει ένα μικρό βήμα τα πάντα μπορούν να μετατοπισθούν προς μία λύση. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις. Υπάρχει πραγματική επιθυμία για την επίλυση του θέματος με τρόπο που δεν θα υποτιμήσει κανέναν», ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Ντιμιτρόφ, ενώ πρόσθεσε πως:

«Βιώσιμη λύση θα είναι αυτή που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και από την κοινή γνώμη. Μερικές φορές νομίζω ότι αν και βρισκόμαστε σε διαφορετικές πλευρές είμαστε στην ίδια πλευρά γιατί προσπαθούμε να ανοίξουμε το μέλλον. Είμαστε γείτονες και αν εδώ φερθούμε έξυπνα θα έχουμε μέλλον».

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: