Κοτζιάς: Με τα κριτήρια κάποιων θα βρεθούν γκρίζες ζώνες για Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, κατέστησε σαφές πως «κατάληψη νησιών δεν έχουμε κάνει. Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ φιλειρηνική δύναμη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήριά τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία».

«Με τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν — όχι η κυβέρνηση της Τουρκίας — περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία σε αυτή την κατηγορία», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος πρόσθεσε πως «εμείς με όλους τους τρόπους δηλώσαμε — και μίλησα με την τουρκική ηγεσία — ότι το διεθνές δίκαιο είναι εδώ για να εφαρμόζεται και για να είναι κατανοητό».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την απάντηση που έδωσε στο Κοινοβούλιο ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι είναι απαραίτητη μία διευκρίνηση σχετικά με τις «επίμαχες» δηλώσεις Γκιλντιρίμ, καθώς είναι καλό να είναι προσεκτικοί ορισμένοι ως προς το πώς τίθενται ορισμένα θέματα.

Ακόμη, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έθεσε το θέμα όπως παρουσιάζεται, αλλά απάντησε στην κεμαλική αντιπολίτευση που ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, ότι δήθεν η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταλάβει 18 νησιά, στην οποία απάντησε ότι αυτό είναι ασφαλώς αβάσιμο.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: