Κοτζιάς: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα με τα Σκόπια

«Δημιουργική και παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς,  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Νίμιτς, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και εξήγησε ότι ανέφερε στον ειδικό διαμεσολαβητή την ελληνική πρόταση για το Σύμφωνο και τη γνώμη του για το τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει.

Ακόμη ανέφερε πως διατύπωσε τη σκέψη του σχετικά με τα θετικά σημεία των προτάσεων του κ. Νίμιτς που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική πλευρά, αλλά και τα σημεία που προβληματίζουν, προτείνοντας εναλλακτικές μεθόδους. «Νομίζω ότι καλή τη πίστη πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αφήνω τα άλλα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη συνάντησή του με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι αυτή θα γίνει «αφού ετοιμάσουμε την πρότασή μας».

«Η άλλη πλευρά ξέρει για το Σύμφωνο, απλώς το περιεχόμενό του το επεξεργαζόμαστε εμείς», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Σύμφωνο θα είναι η δική μας πρόταση, «μια πρόταση για συζήτηση και διάλογο για να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ο κ. Κοτζιάς απάντησε «όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα», υπογραμμίζοντας ότι «θέλει πολλή δουλειά», ενώ εξήγησε πως «εξαρτάται από το αν οι προτάσεις που κάνουμε είναι λογικές ή μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την άλλη μεριά ή θα χρειαστεί να ξαναρχίσουμε την όλη συζήτηση για το Σύμφωνο από την αρχή».

Σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι «δεν έχει χρονοδιάγραμμα», ότι μπορεί να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και μετά τον Ιούλιο και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα συνεχίσουμε. Εμείς το είχαμε πει αυτό, όχι σε σχέση με τρίτους παράγοντες, σε σχέση να μην μπερδευτεί η διαδικασία συμφωνίας με χώρες όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ, με τις ελληνικές εκλογές που θα γίνουν το 2019», κατέληξε στις δηλώσεις του.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: