Κοτόσουπα με ιδιαίτερο αυγολέμονο για βελουτέ γεύση!!

Υλικά

1 κοτόπουλο

1 καρότο

1 πατάτα

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

6 κουταλιές σούπας κοφτές  ρύζι Καρολίνα

ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

1 αβγό

2 λεμόνια

1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλεύρι.



 Πλένουμε καλά το κοτόπουλο ,το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και μόλις αρχίσει να αχνίζει χύνουμε το νερό το ξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό πάλι να το σκεπάζει.

Προσθέτουμε καρότο,πατάτα ,κρεμμύδι,αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία τουλάχιστον για 40 λεπτά και παραπάνω .

Οταν βράσει βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά με την τρυπητή κουτάλα  σε μία πιατέλα,προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 10 -15 λεπτά ,τότε φτιάχνουμε το αβγολέμονο με τον παρακάτω τρόπο που μου τον είπε κάποιος φίλος σεφ που δούλευε στον Αστέρα  και δεν κόβει ποτέ το αβγό αλλά και η σούπα παίρνει μία βελούδινη υφή .

Βάζουμε στο μούλτι το αβγό το χυμό από το λεμόνι και το αλεύρι και τα χτυπάμε 2 λεπτά ,κατόπιν ρίχνουμε το υλικό αυτό στην κατσαρόλα  κι ας είναι πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε .

Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια και βάζουμε μερικά μέσα στην σούπα καθώς και καρότο και πατάτα σε κομματάκια .Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ρίχνουμε και πιπεράκι από πάνω και καλή μας όρεξη !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: