Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λεμόνι!

Κοτόπουλο στο φούρνο, κριτσανιστό, είναι μια μοναδική συνταγή. Τυλιγμένο σε μια κρούστα παρμεζάνας και λεμονιού, η σάρκα αυτού του κοτόπουλου απογειώνεται σε γεύση και αρώματα.

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε τα στήθη σε λωρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ετοιμάστε τρία πιάτα
  • Στο πρώτο πιάτο βάλτε το αλεύρι
  • Στο δεύτερο χτυπήστε τα αυγά
  • Στο τρίτο ανακατέψτε τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό
  • Περάστε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό, τέλος από την παρμεζάνα
  • Βάλτε σε ένα ταψί χαρτί για ψήσιμο
  • Περάστε το χαρτί με λίγο ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψάκι και ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω
  • Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά το κοτόπουλο
  • Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε ακόμη 1 λεπτό από κάθε πλευρά

Originally posted 2016-02-23 10:00:48.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: