Κοτόπουλο φρικασέ !!!



Κοτόπουλο φρικασέ -θυμίζει έντονα μαγειρίτσα -πεντανόστιμο !!!

Υλικά :

    1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 μικρό κοτόπουλο

    2μαρούλια μεγάλα

    1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

    1πράσο ψιλοκομμένο

    4με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

    2κύβους λαχανικών

    Ελαιόλαδο

    2αυγά

    1κούπα χυμό λεμόνι

    Αλάτι και πιπέρι

    100 γρ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά)





Εκτέλεση :

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μεγάλους κύβους (το φιλέτο) ή σε μικρά κομμάτια (το κοτόπουλο) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ασπρίσει το κρέας.

Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι τους κύβους λαχανικών και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια, τα χοντροκόβουμε, τα ρίχνουμε στο φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμη ½ ώρα. Σε αυτό το σημείο, περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε την σούπα. Μόλις δούμε ότι έγινε η σούπα την αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά ολόκληρα με το σύρμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα σούπας βγάζουμε ζωμό από  την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγολέμονο. Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο το αδειάζουμε σιγά σιγά στην σούπα μας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Σερβίρουμε  και απολαμβάνουμε!!Καλή όρεξη !!!





(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: