Κώστας Γεωργουσόπουλος: Κινδυνεύω να πάω φυλακή στα 82 μου χρόνια

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ο γνωστός θεατρικός κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος γνωστοποίησε πως κινδυνεύει να πάει φυλακή και πως η εφορία έχει ήδη κάνει κατάσχεση στον λογαριασμό του, εξαιτίας των χρεών του θεατρικού Μουσείου, του οποίου είναι πρόεδρος.

Τον περασμένο μήνα ο κ. Γεωργουσόπουλος έμεινε επί ώρες στο κρατητήριο μετά από δίκη που αφορούσε τα χρέη προς το Δημόσιο του κλειστού εδώ και καιρό Θεατρικού Μουσείου επειδή δεν ήταν παρών κάποιος εκπρόσωπος του κράτους για να βεβαιώσει το δικαστήριο ότι το Θεατρικό Μουσείο όλα τα χρόνια ήταν αποκλειστικά επιχορηγούμενο από το υπουργείο Πολιτισμού. Και καθώς ο Κώστας Γεωργουσόπουλος έχει μπροστά του πέντε ακόμα δίκες, στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Μουσούρη ζήτησε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το σύνολο των χρεών του Θεατρικού Μουσείου ξεπερνά το 1,8 εκατομμύριο.

«Στις 9 Νοεμβρίου είναι το επόμενο δικαστήριο. Τα χρήματα αυτά δεν τα οφείλω ούτε εγώ ούτε τα μέλη του Δ.Σ. Δεν είμαι ιδιοκτήτης του Θεατρικού Μουσείου, υπάλληλος είμαι, που προσπάθησα για τη βελτίωση του θεάτρου και μάλιστα χωρίς μισθό. Γίνεται αμέσως κατάσχεση οποιασδήποτε κατάθεσης στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Παίρνω μόνο το ακατάσχετο των 1.100 ευρώ και ακόμη πληρώνω δάνειο 600 ευρώ κάθε μήνα για τα νοσήλια της συζύγου μου. Φοβάμαι, πραγματικά, ότι θα πάω φυλακή αφού δεν θα έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: